Η παραιτηθείσα, το 2012, αντιδήμαρχος, κατεβαίνει τώρα με το Δίκτυο Πολιτών. Σε τι είχε διαφωνήσει!

Πριν μερικές εβδομάδες δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο η επιστολή τής ανεξαρτητοποιημένης Δημοτικής Συμβούλου Δέσποινας Καμπούρη με την οποία δηλώνει τη συμφωνία της να συνεργασθεί κατεβαίνοντας υποψήφια με τη δημοτική παράταξη “Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου” – Αξιοπρέπεια-Ᾱντίσταση-Ᾱλληλεγγύη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, για να μπορεί ο πολίτης του δήμου Ηφαιστίας (Ηρακλείου) να έχει μια ολοκληρωμένη, αντικειμενική ενημέρωση,  ο Hfaistia Hraklio συνθέτει όλη τη χρονική διαδρομή της εκλογής, της παραίτησης, και της ανεξαρτητοποίησης της Δέσποινας Καμπούρη, σύμφωνα με τις επίσημες ειδήσεις που βγήκαν στον αέρα. Η Δέσποινα Καμπούρη, εκλεγμένη στις δημοτικές εκλογές 2010, διετέλεσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Υπηρεσιών Υγείας απ’ αρχής δημαρχίας Βλασσόπουλου  μέχρι το Φεβρουάριο 2012, όπου παραιτήθηκε από την αντιδημαρχία, παραμένοντας όμως, ακόμη, στη δημοτική ομάδα του Δημάρχου. Τους λόγους της παραίτησης αυτής τους ανέφερε σε έγγραφο που παρέδωσε στο Δήμαρχο, ενώ απέστειλε στον τοπικό Τύπο στις αρχές Μαρτίου 2012 ένα συνοπτικό κείμενο στο οποίο απευθυνόμενη στο Δήμαρχο Ηρακλείου Π. Βλασσόπουλο, λέει τα εξής:

 «σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου, λόγω της ριζικής διαφωνίας μας στον τρόπο χειρισμού σημαντικών θεμάτων, η οποία ανέδειξε τις διαφορές στις αντιλήψεις, που με χωρίζουν από κάποια στελέχη της Διοίκησης του Δήμου. Οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφωνίες είναι χρήσιμες και εποικοδομητικές, αλλά η αξιοπρέπειά μου και η συνέπεια στις αξίες μου είναι αδιαπραγμάτευτες… Προς το παρόν παραμένω μέλος της Δημοτικής ομάδας της ΑΚΕΠ-Ηράκλειο η Επόμενη Μέρα, γιατί θέλω ακόμα να πιστεύω στη δυναμική και τις προθέσεις της παράταξης. Ελπίζω τα γεγονότα να μη με διαψεύσουν»

Παρόλο που η Δέσποινα δεν ανέφερε στον κόσμο που την ψήφισε, όπως όφειλε, σε ποιους χειρισμούς και σε ποια θέματα διαφωνεί, όμως με το χρόνο οι διαφωνίες της φαίνεται οτι επεκτάθηκαν και σε άλλα ζητήματα φθάνοντας και στους χειρισμούς του ίδιου του Βλασσόπουλου και των διορισμένων, “μη αιρετών”, συμβούλων του. Το επόμενο βήμα, που προέκυψε σαν φυσικό επακόλουθο, έγινε ένα χρόνο αργότερο (22/1/2013) με τη Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης της από τη πλειοψηφούσα Δημοτική ομάδα, καταγγέλλοντας τις επιλογές του Δημάρχου και τη δημιουργία μιας κλειστής ομάδας διοίκησης από «ημέτερους».


Δήλωση της Δέσποινας Καμπούρη για την συμπόρευσή της με το Δίκτυο Πολιτών

6 Μαρτίου 2014

clip_image001

Αγαπητοί συνδημότες, στις δημοτικές εκλογές του 2010 συμμετείχα ως ανεξάρτητη στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΕΠ – Ηράκλειο Επόμενη Μέρα, με την ελπίδα ότι μπορούμε όλοι μαζί, πέρα από κομματικές και άλλες σκοπιμότητες, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας στο Ηράκλειο, την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα.

Σαν αντιδήμαρχος έδωσα για 14 μήνες τον καλύτερό μου εαυτό για την κοινωνική μέριμνα και την προστασία των ευπαθών ομάδων, την αναδιοργάνωση και μεταφορά των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, την επαναλειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, την ενεργοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας για άπορους και άνεργους συνδημότες μας, τη δημιουργία του γραφείου Εθελοντισμού για την προώθηση και τον συντονισμό των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο, τη συνεργασία με Επιστημονικούς φορείς, Δίκτυα Υγείας αλλά και μεμονωμένους επιστήμονες για την προώθηση προγραμμάτων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για σημαντικά θέματα υγείας και όλα αυτά με ελάχιστο κόστος για τον Δήμο.

Όταν όμως, με θλίψη και απογοήτευση, πείστηκα ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, εφαρμόζει τις γνωστές παλιές μεθόδους διοίκησης, αδυνατώντας να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να ανταποκριθεί με έργα, παραιτήθηκα αμέσως από τη θέση του Αντιδημάρχου και αργότερα αποχώρησα από την δημοτική ομάδα της Διοίκησης του Δήμου.

Υπερασπίστηκα την εντολή που μου ανέθεσε η εμπιστοσύνη των πολιτών, που με τίμησαν με την ψήφο τους, παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος  και ψηφίζοντας πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή μου, το συμφέρον των δημοτών και τις επιταγές του νόμου και του δικαίου.

Σήμερα, τα προβλήματα της κοινωνίας και της πόλης μας, που ολοένα πολλαπλασιάζονται, μου επιβάλλουν να μη μείνω αμέτοχη και αδιάφορη στην επόμενη εκλογική μάχη.

Επιλέγοντας και πάλι την ενεργό συμμετοχή, τη συλλογικότητα και την ανιδιοτέλεια, αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά στο ενωτικό κάλεσμα του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου και της υποψήφιας δημάρχου Ειρήνης Κατσινοπούλου.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με ενεργούς πολίτες της πόλης μας, για να παλέψουμε μαζί για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη του πολιτισμού, τη διαφάνεια στη διαχείριση, την εξυπηρέτηση από κάθε άποψη της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου.

Δέσποινα Καμπούρη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής

 


Παρακάτω είναι η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της από τη Δημοτική ομάδα του Δημάρχου που έγινε με γραπτή επιστολή της προς τον Πρέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρμάκη Γεώργιο:

Γενάρης 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Κύριε Πρόεδρε

Από τον Φεβρουάριο του 2012 , με την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου, είχα αναδείξει τη ριζική διαφωνία μου με τη διοίκηση του Δήμου στον τρόπο χειρισμού σημαντικών θεμάτων. Παρέμεινα όμως τότε μέλος της Δημοτικής ομάδας της παράταξης της πλειοψηφίας , γιατί ήθελα να πιστεύω στη δυναμική και τις προθέσεις της.

Τα γεγονότα όμως με διέψευσαν. Η Δημοτική Αρχή , χωρίς όραμα , ιδέες και στόχο, εφαρμόζει τις γνωστές παλιές μεθόδους διοίκησης, ενεργώντας εξαρτημένη από ψηφοφόρους – και όχι από πολίτες – και ακολουθώντας δεσμεύσεις και κατευθύνσεις από τρίτους. Αδυνατεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να ανταποκριθεί με έργα, ενώ αρκείται στο περιτύλιγμα της πολιτικής της με πανό του τύπου «είμαστε μαζί σας». Η αλήθεια όμως είναι αυτή που ζει ο Ηρακλειώτης καθημερινά.

Οι επιλογές συμβούλων και στελεχών, που ουσιαστικά ασκούν διοίκηση με αρμοδιότητες ακόμα και ελέγχου των αιρετών αποδείχθηκαν λανθασμένες και έδειξαν ότι δεν άλλαξαν πολλά στο Δήμο μας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η δημιουργία μιας κλειστής ομάδας διοίκησης από «ημέτερους» και η μη αξιοποίηση αιρετών με ικανότητες και διάθεση να προσφέρουν με έκαναν να πιστέψω ότι η τοποθέτησή μου σε θέση Αντιδημάρχου ήταν απλώς το άλλοθι της διοίκησης για τη δήθεν αλλαγή στα πρόσωπα και τις ιδέες. Άλλωστε η υπονόμευση των προτάσεών μου ως Αντιδήμαρχος, ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και η προώθηση και υλοποίησή τους μετά την παραίτησή μου με έπειθαν καθημερινά γι’ αυτό.

Κύριε Πρόεδρε

Ένα διαφορετικό Δήμο ονειρευόμουνα, όταν αποφάσισα να συμμετέχω στην προσπάθεια για την αναμόρφωσή του, όπως πίστευα. Γι’ αυτό σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη ΑΚΕΠ – Ηράκλειο η Επόμενη Μέρα. Στο εξής θα συμμετέχω στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σαν ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και θα συνεχίσω να ψηφίζω, όπως άλλωστε κάνω μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη συνείδησή μου, το συμφέρον των δημοτών και τις επιταγές του νόμου και του δικαίου.

Εύχομαι στον κύριο Δήμαρχο να διοικήσει το Δήμο μας με ειλικρίνεια , αξιοκρατία, και διαφάνεια και να ολοκληρώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία τη θητεία του.

Με εκτίμηση

ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Σχολιάστε